Marko Škugor

Več o Markotu

Skozi glasbo do ljubezni

Kad Bog nas u jedno spaja, Čuvam misto, Ako grijeh je, Kako te jubim ja, Kap vode, je samo nekaj uspešnic priljubljenega pevca Marka Škugorja, ki polni dvorane tako doma kot v tujini, predvsem v Sloveniji.

Kljub mladosti njegova kariera beleži številne uspehe in nagrade. Pevsko pot je pričel s klapami (Maslina, Kampanel), leta 2013 na Evrosongu nastopil kot solist in prvi tenor Klape s mora s pesmijo Mižerija. Hkrati je bil to prvi korak na njegovi samostojni glasbeni poti.

Stojan Stojanov Gančev – prvi tenorist zagrebške opere – je v njem prepoznal vrhunskega opernega pevca, vendar Marko ni želel opustiti svojih korenin. Tako na odru vedno poskrbi za prav posebno doživetje dalmatinskih ritmov s prizvoki opernega petja, ki so balzam za dušo in ušesa.

 

Devet slova jedne riči je bila pesem, s katero je na Splitskem festivalu, v duetu z Alenom Nižetićem in Dujem Cocem, osvojil srca mnogih, temu pa so sledile številne uspešnice in izid samostojnega albuma. V letu 2016 je zmagal na Festivalu dalmatinskih šansonov v Šibeniku s pesmijo Samo ti si, z Oliverjem Dragojevićem pa posnel enega bolj znanih duetov za skladbo Samo s tobom sam upoznao ljubav. Nato je v Šibeniku dosegel svojo največjo festivalsko zmago, ko je v sodelovanju s Četiri tenora osvojil grand prix Splitskega festivala s pesmijo Ka’ dica.

Občinstvo lahko doživi pristnost Marka Škugorja na vsakem odru, na katerem se pojavi. Njegova prisotnost je polna iskrenosti in empatije, kar ustvarja posebno vez med njim in poslušalci. Njegove interpretacije niso zgolj glasbene, temveč prava čustvena potovanja, ki se dotikajo globoko zakoreninjenih čustev v vsakem posamezniku.

0
    0
    Vaša košarica
    Vaša košarica je praznaNazaj v trgovino